Angela Merkel i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu mute ambasada României la Ierusalim

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze proiectul Executivului de la Bucureşti de mutare a ambasadei în Israel la Ierusalim, potrivit Jerusalem Post.

În încercarea de a opri demersurile guvernului de la Bucureşti de a muta ambasada Romaniei la Ierusalim, cancelarul german Angela Merkel l-a convocat pe președintele României Klaus Iohannis în aprilie, solicitându-i să oprească acţiunile destinate mutării reprezentanţie diplomatice.

O sursă occidentală a declarat pentru Jerusalem Post că Angela Merkel a făcut demersuri pe lângă președintelui Klaus Iohannis pentru a pune capăt relocării ambasadei României la Ierusalim. Potrivit ziarului israelian, se crede că Angela Merkel a avut discuţii similare şi cu alţi politicieni europeni ca parte a unei campanii de blocare a relocării ambasadelor europene la Ierusalim.

Jerusalem Post susţine că a făcut o solicitare către MAE român în încercarea de a obţine mai multe clarificări.

Potrivit publicaţei, un purtător de cuvânt al MAE român a transmis un răspuns,vineri, prin e-mail, în care afirmă: ,,În ceea ce priveşte întrebarea dumneavoastră, Ministerul Afacerilor Externe nu poate face comentarii cu privire la presupuse discuţii între Angela Merkel şi preşedintele român. Vă recomandăm să contactaţi Administraţia Prezidenţială pentru alte informaţii".

Administraţia Prezidenţială nu a răspuns solicitării Jerusalem Post, mai spune publicaţia

O purtătoare de cuvânt a administraţiei Merkel a transmis joi: ,,Nu putem furniza informaţii cu privire la discuţii confidenţiale". Întrebată de jurnalistii de la Jerusalem Post dacă Ierusalimul este capitala Israelului, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Merkel a evitat un răspuns clar. Ea a afirmat că "statutul Ierusalimului ar trebui clarificat în termenii unui acord".

Shir Gideon, purtător de cuvânt al ambasadorului Israelului la Berlin, a transmis într-un mail: ,,Nu avem niciun comentariu pe acest subiect".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel