Anexarea Crimeei. Tensiuni în UE: ”Rusia a avut dreptul de anexare”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Vicepremierul italian şi ministru de interne Matteo Salvini a afirmat că nu are nici o problemă cu anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, o poziţie în total dezacord cu politica oficială a Uniunii Europene şi a Statelor Unite ale Americii pe această temă, relatează vineri agenţia dpa. 

În 2014, Crimeea a fost ocupată şi anexată printr-un referendum, considerat ilegal de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Anexarea Crimeii a dus la excluderea Rusiei din G8 şi la impunerea de sancţiuni împotriva ei de către UE şi SUA. 

Într-un interviu în cotidianul The Washington Post, Salvini, întrebat dacă ''Rusia a avut dreptul să anexeze Crimeea'', a răspuns: ''A existat un referendum''. 

După ce jurnalistul care i-a luat interviul a spus că a fost ''un referendum fals'', Salvini a replicat: ''Este punctul dumneavoastră de vedere ... şi 90% dintre persoane au votat pentru revenirea Crimeii în Federaţia Rusă''. 

Salvini, care este şeful partidului Liga (extrema-dreaptă), s-a exprimat la o zi după o vizită la Moscova, în cursul căreia şi-a reluat apelurile la încetarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei şi l-a copleşit cu laude pe preşedintele rus Vladimir Putin. 

Agenţia dpa aminteşte că, în ianuarie, un alt politician european de extrema-dreaptă care îl admiră pe Putin, Marine Le Pen, şefa Alianţei Naţionale din Franţa, fostul partid Frontul Naţional, a exprimat opinii similare despre Crimeea. ''A existat un referendum. Cetăţenii din Crimeea au dorit să adere la Rusia'', a declarat Le Pen la BFMTV şi la RMC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel