Ana Birchall, discuții cu Elisabeth Millard. Proiecte pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA

Ana Birchall, discuții cu Elisabeth Millard. Proiecte pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA
Ana Birchall, discuții cu Elisabeth Millard. Proiecte pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA

Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, s-a întâlnit, luni, 14 mai, cu Elisabeth Millard, adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Teme de interes

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes din perspectiva organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic și cele mai recente evoluții în legătură cu operaţionalizarea şi activitatea Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România – SUA, format de lucru înființat prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă în luna martie 2018, menit să contribuie la îmbunătățirea coordonării inter-departamentale în vederea promovării mai coerente și eficiente a intereselor României în cooperarea cu Statele Unite ale Americii.

Oficialul român a subliniat că înființarea Comitetului demonstrează încă o dată importanța pe care prim-ministrul și Guvernul României o acordă relației bilaterale cu Statele Unite ale Americii.

Întâlnire anuală

Viceprim-ministrul Ana Birchall a menționat importanța organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic româno-american în cursul acestui semestru, precizând atenția deosebită pe care Guvernul o acordă cooperării și coordonării cu partea americană pe teme de interes comun. Conform Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, reuniunile pe tema Dialogului Strategic sunt organizate în fiecare an.

[citeste si]

Interesul părții române

Ana Birchall a subliniat interesul părții române pentru identificarea și desfășurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel