Amplu exercițiu aerian NATO în Marea Baltică. Rușii au fost în zonă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În plină pandemie, când lumea este izolată, forțele aeriene NATO au executat un amplu exercițiu în Marea Baltică.

Pe 20 și 21 aprilie, forțele aeriene ale patru aliați NATO și doi parteneri au efectuat, cu sprijinul unui avion NATO E-3A AWACS zboruri de instruire în spațiul aerian internațional de peste Marea Baltică, transmite Defence Blog.

Scopul exercițiului Ramstein Alloy 20-1 a fost de a practica procedurile și procesele de coordonare între aliați și parteneri. Avioanele de vânătoare F-16 din Belgia și Polonia, precum și aeronavele de transport C-27 și un elicopter SAR din Lituania, aeronave Eurofighter și cisterna aeriană A400M ale Luftwaffe și avioanele finlandeze F-18 și avioanele suedeze JAS-39 au executat mai multe scenarii de luptă. Toate exercițiile executate de piloți au fost coordonate prin intermediul unui avion AWACS al NATO de centrele de comandă de la Karmelava și Tallinn.

Cu câteva zile înainte de exercițiul NATO un avion F-16 belgian a interceptat două aeronave de luptă rusești care zburau în zona unde urma să se defășoare exercițiul. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel