Americanii au încercat să „captureze” un blindat românesc, dar s-au lovit de infanteriștii României. „Bravo, românilor!”, reacția unui soldat american

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Captură video @NATO
Captură video @NATO

Militarii americani i-au felicitat pe militarii români după ce americanii au încercat fără succes să „captureze” un blindat al Armatei române în cadrul unor ample exerciții militare.

Exercițiul a fost o secvență a manevrelor militare Sabre Junction și s-a desfășurat în zona de pregătire a NATO de la Hohenfels din sudul Germaniei.

În cadrul manevrelor militare americanii au jucat  rolul de „băieți răi” și au avut misiunea de a lua prin surprindere forțele aliate și a le verifica nivelul de pregătire.

La manevrele militare au participat Armate ale mai multor state, inclusiv România.

În reportajul oficial publicat ulterior de Alianța Nord-Atlantică, care are 9 minute și care e intitulat „Think like the “bad guys””, (n.r. - gândește precum băieții răi”)”, militarii americani identifică un blindat care se dovedește a fi românesc. 

Mărturia soldaților americani despre reacția românilor, de la minutul 6.58 încolo

Rolul „băieților răi” a fost jucat de infanteriști ai Regimentului 4 Infanteriei din cadrul U.S. Army. Misiunea a avut loc noaptea și a avut scopul de a lua prin surprindere partea „adversă”.

Astfel, pe material se observă cum la marginea pădurii a fost identificat un vehicul românesc pe care soldații americani s-au decis să-l „captureze”. 

Însă Infanteriștii români erau departe de a „dormi în post”. 

„Am identificat niște români. Eram gata să-i eliminăm, dar românii erau în gardă pe poziții. Concluzia e că nu merită (n.r. - tentativa de captura vehiculul). Bravo românilor, bravo NATO”, precizează unul din militarii americani pe filmare, înainte să-și continue raidul.

Tot pe material se poate observa că ulterior „băieții răi” au dat peste un sistem de artilerie care nu era păzit și care era chiar de proveniență american. Ei s-au infiltrat în tabăra respectivă și au „capturat” gărzile și sistemul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel