American ucis în Afganistan, identificare

Sebastian Florea / 06 oct 2018 / 10:29

SUA l-au identificat pe unul dintre soldaţii americani ucişi recent în Afganistan.

Ministerul american al apărării l-a identificat sâmbătă pe unul dintre soldaţii ucişi recent în lupte în Afganistan, informează dpa şi mass-media americane. James Slape, 23 de ani, din Carolina de Nord, a murit joi în urma unor răni cauzate de un exploziv improvizat în provincia Helmand, potrivit comunicatului emis de minister.

Acesta este al optulea militar american ucis în Afganistan în ultimul an, potrivit mass-media locale. Anul trecut, Statele Unite si-au sporit efectivele din Afganistan cu mii de militari, care participă atât la pregătirea şi consilierea forţelor armate naţionale, cât şi la misiuni antiteroriste împotriva Statului Islamic şi a altor grupuri militante.

Conflictul din Afganistan, marcat de o recrudescenţă a violenţelor în ultimele săptămâni, este pe cale să devină cel mai sângeros din lume în 2018, devansând războiul din Siria, în pofida speranţei într-un dialog cu talibanii. Oficial, însă, Washingtonul apreciază că eforturile sale au permis 'progresul' spre o soluţionare politică a crizei, potrivit generalului John Nicholson, care a condus forţele NATO în Afganistan până în septembrie. La mijlocul lunii august, generalul american declarase că această ţară se bucură de oportunităţi de pace 'fără precedent'.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy