Ambasada SUA la Chișinău. Răspuns după postarea lui Dodon

Tudor Curtifan / 07 aug 2018 / 21:27

O postare a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, marţi după-amiază pe pagina sa de Facebook despre rezultatele întrevederii din aceeaşi zi cu ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James D. Pettit, a determinat Ambasada SUA din Republica Moldova să publice un comunicat în care face precizări cu privire la principalele subiecte discutate în cadrul acestei întâlniri, informează portalul Deschide.md.

În text nu se vorbeşte nimic despre terenul fostului stadion Republican, pe care Dodon nu doreşte să fie construită o nouă clădire pentru misiunea diplomatică a SUA în Republica Moldova şi nici despre o eventuală vizită a lui Igor Dodon în SUA, notează portalul citat.

'Ambasadorul Pettit a avut o întrevedere astăzi (marţi) cu preşedintele Igor Dodon pentru a discuta o serie de subiecte bilaterale. Ambasadorul şi-a exprimat dorinţa de a vedea o relaţie puternică continuă între ţările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare, şi a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie paşnice, transparente şi în conformitate cu normele democratice', menţionează comunicatul.

În acelaşi timp, potrivit textului, ambasadorul american 'şi-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum şi cu privire la legislaţia defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, şi riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor şi să deterioreze climatul de afaceri din Republica Moldova'.

Preşedintele Igor Dodon Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că i-a transmis ambasadorului SUA, James D. Pettit că este dispus pentru o 'aprofundare a dialogului în interesul cetăţenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat'.

În aceeaşi postare, Dodon susţine că l-a anunţat pe ambasadorul Statelor Unite la Chişinău că nu va promulga legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican. Totodată, şeful statului susţine că a lansat iniţiativa ca pe acest teren, împreună cu sprijinul partenerilor americani, să fie amenajat un parc sau un centru cultural. Mai mult, el a declarat că este disponibil să discute despre acest subiect într-o vizită oficială în SUA, conform mass-media de peste Prut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy