Ambasada SUA în România confirmă că o mașină a misiunii diplomatice americane a fost vandalizată de protestatarii AUR

Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la București
Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la București

În cadrul protestelor organizate azi la Parlament de către partidul parlamentar AUR, protest care a avut în vedere introducerea certificatului verde la locul de muncă, mai mulți protestatari au reușit să treacă de cordonul de jandarmi și au intrat în curtea Parlamentului.

În urma acțiunii fără precedent în ultimii 32 de ani, protestatarii nu au reușit să intre în clădirea Parlamentului, dar au vandalizat mai multe mașini aflate în curtea instituției.

Se pare că două mașini ce aparțineau ambasadelor Japoniei şi SUA în România au vandalizate. Acestea se aflau la Parlament unde înalți oficiali ai SUA și Japoniei aveau programate întrevederi cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. 

Potrivit posturilor de televiziune Antena 3 și Digi 24, care citează Ambasada Statelor Unite ale Americii, misiunea diplomatică americană a confirmat că una din mașinile vandalizate aparținea ambasadei SUA în România.

Amintim că aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR s-au strâns în cursul dimineţii, în zona Palatului Parlamentului, pentru a protesta faţă de introducerea certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, marţi, au fost introduşi cu maşinile de persoane care aveau drept de acces în instituţie, a precizat un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

MAI a mai precizat că cei care au vandalizat mașinile vor fi identificați și vor fi trași la răspundere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel