”Am lăsat Germania în urmă și suntem cea mai mare economie din Europa”, susține Putin care își explică dispariția ouălor prin faptul că rușii au început să se îmbogățească

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Vladimir Putin, Kremlin.ru
Foto: Vladimir Putin, Kremlin.ru

”Am lăsat Germania în urmă”, spune Vladimir Putin, care susține că Rusia a devenit prima economie din Europa și a cincea din lume în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare.

„Se pare că suntem sugrumați și presați din toate părțile, dar suntem în continuare cea mai mare economie din Europa. Am lăsat Germania în urmă și am urcat pe locul cinci în lume (după PIB, raportat la puterea de cumpărare): China, SUA, India, Japonia și Rusia. Suntem numărul unu în Europa”, a declarat președintele la o întâlnire cu antreprenorii din Orientul Îndepărtat al Rusiei, relatează TASS.

„Am lăsat toată Europa în urmă în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, dar în ceea ce privește indicatorii pe cap de locuitor, trebuie să facem mai mult. Mai este de lucru”, a adăugat șeful statului. Putin nu a fost de acord cu remarca președintelui Business Russia, Alexei Repik, potrivit căreia economia japoneză ar putea fi întrecută. „Ca multe economii europene, Japonia este o economie de înaltă tehnologie”, a subliniat liderul rus.

„Întâlnirea de la Davos va fi folosită de ei (Occident) pentru a încerca din nou să ademenească țările din Sudul Global și Estul Global cu înșelăciune și șantaj să le ia partea. Suntem convinși că partenerii noștri din Asia, Africa și America Latină vor înțelege starea reală a lucrurilor și nu vor permite ca acesta să fie atras în inițiative explicit anti-ruse”, a explicat aseară purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.

 

Problema ouălor

 

La întâlnirea cu oamneii de afaceri, Vladimir Putin a încercat să explice rușilor de ce o  „superputere” precum Federația Rusă nu este în măsură să ofere cetățenilor săi alimente de bază.

Astfel, potrivit lui Putin, deficitul de pui și ouă, care a dus la creșterea rapidă a prețului și la dispariția acestora din magazine, este cauzat de o creștere a cererii, care, la rândul său, ar fi devenit o consecință a creșterii veniturilor cetăţenii.

„Vedeți ce s-a întâmplat cu oul nostru? Pur și simplu nu s-au orientat la timp. Volumele noastre de producție nu au scăzut. Consumul a crescut în legătură cu veniturile reale ale populației - nu mult, dar veniturile oamenilor au crescut. Au început să cumpere ouă și carne de pui. (Autoritățile) Nu s-au gândit să deschidă importul la timp. Un boom – și prețurile au crescut”, a explicat șeful regimului de la Kremlin celor prezenți.

Realitatea este însă că rușii sunt nevoiți să meargă la piețele angro și să stea în frig la cozi uriașe pentru a cumpăra ouă la prețuri mai rezonabile direct de la camioane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel