Algeria cumpără din Rusia avioane Su-30MKI și MiG-29M. Moscova bifează un contract uriaș

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane Su-30. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avioane Su-30. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia și Algeria au semnat contracte pentru achiziționarea avioanelor de luptă multirol Su-30MKI și avioanelor de vânătoare MiG-29M/M2.

Potrivit sursei citate, Algeria va achiziționa 16 aparate de luptă multirol Su-30MKI și 14 avioane MiG-29M. Semnarea contractului a fost confirmată de către cele două părți. Suhoi Su-30MKI este versiunea de export a Su-30.

Costul total al contractelor se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de dolari, iar cu echipamentele auxiliare și armamentul, suma pe care o va achita țara nord-africană va depăși 2 miliarde de dolari.

Vânzarea aeronavelor este primul contract încheiat între Moscova și Algeria după demisia președintelui algerian Abdelaziz Bouteflika, în primăvara anului 2019, informează Defense 360 Europe. Boutefika se afla la putere din 1999, fiind cel mai longeviv președinte al Algeriei.

Din 2007, Forțele Aeriene Algeriene au cumpărat 58 de aparate Su-30. Totodată, varianta MiG-29M/M2 pe care Algerul le va achiziționa, are ca obiectiv înlocuirea aparatelor sovietice MiG-29 achiziționate la începutul anilor 2000 din Ucraina și Belarus.

Algeria este unul dintre cei mai importanți clienți ai Rusiei în ceea ce privește zona de apărare. Peste jumătate din exporturile de armament ale Kremlinului au fost direcţionate către India, China şi Algeria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel