Alexei Navalnîi, condamnat la încă 19 ani de închisoare pe lângă cei 9 primiți deja. Opozantul lui Putin anticipa o decizie „stalinistă”

Darius Muresan |
Data publicării:
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный

Potrivit presei din Rusia, citată de Rador, liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi a fost condamnat vineri la încă 19 ani de închisoare, fiind acuzat de coordonarea unor reţele extremiste şi finanţarea de activităţi extremiste.

Aleksei Navalnîi execută deja o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată. 

Înainte de verdict Navalnîi estima că i se va administra o pedeapsă "lungă, stalinistă".

Aleksei Navalnîi, amintește și Agerpres, condamnat în 2022 la nouă ani de închisoare pentru fraudă într-un caz pe care îl descrie ca fiind o răzbunare politică, este judecat cu uşile închise din iunie în colonia penală IK-6 din Melehovo, la 250 de kilometri est de Moscova, unde îşi execută pedeapsa actuală.

El este acuzat acum de crearea unei "organizaţii extremiste". Grupul pe care l-a fondat, Fondul Anticorupţie (FBK), a fost deja închis în 2021 pentru "extremism".

În cea de-a 18-a lună a ofensivei sale în Ucraina, Rusia trece printr-un val de represiune fără precedent şi aproape toţi opozanţii importanţi au fost aruncaţi în închisoare sau forţaţi să plece în exil. Mii de cetăţeni obişnuiţi au fost, de asemenea, urmăriţi în justiţie, în special pentru că s-au pronunţat împotriva conflictului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel