Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus

Eduard Pascu / 23 sep 2020 / 13:10

Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus. La ceremonia care a avut loc la Palatul Independenței au participat câteva sute de persoane. 

Lukașenko a depus jurământul în limba bielorusă, punând mâna pe Constituție și a semnat certificatul prezidențial, a informat agenția de știri BelTA, transmite TASS. Ulterior, președinta Comisiei Electorale, Lidiya Ermoshina, i-a înmânat certificatul prezidențial.

„Asumând funcția de președinte al Republicii Belarus, jur solemn să servesc cu fidelitate poporul Republicii Belarus, să respect și să protejez drepturile și libertățile omului și ale cetățeanului, să respect și să protejez Constituția Republicii Belarus și să îndeplineasc strict și conștiincios îndatoririle înalte care mi-au fost acordate", a spus Lukașenko, potrivit BelTA.

La ceremonie au participat înalți oficiali, membri ai parlamentului și șefi ai organelor guvernamentale, a organelor executive locale, mass-media națională, oameni de știință, personalități ale culturii și sportului.

Belarus a organizat alegerile prezidențiale pe 9 august. Conform rezultatelor oficiale ale Comisiei Electorale Centrale, președintele în exercițiu Alexandr Lukașenko a câștigat cu 80,10% din voturi. Cel mai apropiat rival al său în cursă, Svetlana Tikhanovskaya, s-a clasat pe locul al doilea, cu 10,12%.

La scurt după anunțarea rezultatelor în Belarus au izbucnit proteste care până acum s-au soldat cu peste 1.000 de persoane arestate. Pentru calmarea spiritelor a fost scoasă chiar și armata.

Citește și: Belarus, pe un butoi de pulbere într-o nouă zi cu proteste. Armata a intrat în Minsk (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy