Belarus, pe un butoi de pulbere într-o nouă zi cu proteste. Armata a intrat în Minsk (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În aceste momente zeci de mii de manifestanți denunţă regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko în Belarus. E a treia duminică cu proteste masive în capitala „Rusiei albe”. În același timp, în cursul zilei de azi, Armata Belarusului a intrat în capitală.

Situația din Belarus e departe de a se calma. Pe internet au apărut numeroase imagini cu Armata Belarusului intrând în Capitală înainte ca manifestanții să se strângă în centrul orașului.

Potrivit celor de la Defence Blog convoaie militare formate din mașini de luptă a infanteriei de tip BMP-2, dar și blindate BTR-70, unele fără marcaje, s-au îndreptat spre centrul orașului Minsk, capitala „Rusiei albe”. 

Imaginile au fost postate pe internet de mai multe persoane.

 

 

 

Lukașenko a scos Armata pe străzi în Belarus

 

În mai multe locuri din centru, forţele de ordine au intervenit la începutul manifestaţiei, în jurul orelor locale 14:00 (11:00 GMT), arestând mai multe zeci de persoane, notează și agenția de presă Agerpres. Blindatele au oprit coloane de opozanţi să se ralieze protestelor. În ciuda acestui fapt, centrul capitalei belaruse este plin de lume, mai ales în Piaţa Octombrie şi în cea a Independenţei, dar şi lângă Monumentul Steaua (Zvezda), protejat de Armată.

Regimul lui Lukașenko se confruntă cu un val masiv de proteste care doresc îndepărtatrea liderului autoritar de la putere.

Aleksandr Lukaşenko, ce susţine că a câştigat alegerile cu 80% din voturi, se confruntă cu mișcări masive de protest. Opoziţia denunţă fraude şi organizează manifestaţii zilnice pe teritoriul belarus, în timp ce UE nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus.

Amintim că în urmă cu doar două zile, Lukașenko a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin că ţările lor şi-ar putea uni trupele în cazul unei ameninţări dinspre Occident.

CITEȘTE ȘI: Rusia lui Putin nu va permite reușita unei revoluții portocalii în Belarus

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel