Alertă în Germania după dispariția a zeci de mii de cartușe de muniție

Eduard Pascu / 17 iul 2020 / 14:47

Armata germană (Bundeswehr) a deschis o anchetă după ce s-a descoperit lipsa din inventar a zeci de mii de cartuşe de muniţie, a confirmat vineri pentru agenţia dpa un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

'Dacă sunt implicate infracţiuni, este de la sine înţeles că va interveni parchetul', a afirmat purtătorul de cuvânt, conform căruia cauzele dispariţiei nu sunt clare deocamdată.

Cotidianul Die Welt a relatat anterior că cel puţin 60.000 de cartuşe de muniţie au dispărut din 2010. Publicaţia a citat un răspuns confidenţial dat de guvern unei întrebări venite de la câteva partide parlamentare. Numărul respectiv nu include cele 48.000 de cartuşe care au dispărut din unitatea de elită KSK, forţele speciale de comando, care au făcut recent obiectul unor monitorizări şi critice intense în urma identificării unor elemente de extremă dreapta în rândurile lor, transmite Agerpres.

'Investigăm acum intens şi ne evaluăm practicile, nu doar în KSK', a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării. Ancheta va verifica dacă absenţa muniţiei din inventar se datorează neglijenţei sau unei activităţi infracţionale, a menţionat el.

Citește și: Ministrul german al apărării: Unitatea militară de elită KSK va fi parţial dizolvată. Legături cu extrema dreaptă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy