Alegeri Ucraina. Poroșenko acuză ”planul lui Putin” și amestecul Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acuzat sâmbătă Kremlinul că intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din ţara sa de la sfârşitul lui martie şi a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin va încerca "precum un maniac" să aducă Ucraina sub influenţa Rusiei, aşa cum era în perioada sovietică.

"Planul lui Putin este evident: să distrugă statul independent ucrainean şi democraţia, să le fure ucrainenilor dreptul la o viaţă în pace şi siguranţă", a declarat sâmbătă Poroşenko în timpul unei apariţii de campanie, potrivit biroului său de presă.

Parlamentul ucrainean a interzis joi prezenţa observatorilor din Rusia la viitoarele alegeri, decizie criticată de Moscova.

În discursul său de campanie, Poroşenko a insistat că luptă pentru "o victorie adevărată" pe care să nu o poată pune nimeni sub semnul întrebării. El a promis că, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat, îşi va îndrepta atenţia spre combaterea sărăciei, spre pregătirea fostei republici sovietice pentru aderarea la UE şi NATO şi spre instaurarea păcii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel