Alegeri Pakistan. Pompeo, îndemn la măsuri ”decisive”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, l-a îndemnat joi pe noul premier pakistanez Imran Khan să ia măsuri "decisive" contra grupărilor teroriste ce operează din Pakistan, conform versiunii americane a convorbirii telefonice a celor doi, contestată însă de Islamabad, relatează AFP.

Pompeo i-a dorit succes deplin fostului campion de cricket în noul său rol de şef al guvernului pakistanez, a arătat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Aceasta a adăugat, într-un comunicat, că Mike Pompeo s- arătat dornic să lucreze cu noul guvern pentru relaţii bilaterale productive.

"El a subliniat de asemenea că este important pentru Pakistan să ia măsuri decisive contra tuturor teroriştilor ce operează în ţară şi că rolul său este vital pentru promovarea procesului de pace în Afganistan", a continuat Nauert.

Reacția Pakistanului

Dar purtătorul de cuvânt al ministerului pakistanez al Afacerilor Externe, Mohammad Faisal, a apreciat comunicatul american drept "incorect factual".

"Nu s-a făcut deloc menţiune, în cadrul discuţiei, la terorişti ce operează în Pakistan", a protestat el, cerând corectarea "imediată" a comunicatul Departamentului de Stat.

Întrebată de presă, Heather Nauert a refuzat să-şi schimbe versiunea, asigurând în acelaşi timp că a fost o "conversaţie bună" cu "un partener important".

Washingtonul acuză oficialii pakistanezi că ignoră, ba chiar colaborează cu grupări jihadiste care lansează atacuri în Afganistan plecând de la baze din spatele frontierei dintre cele două ţări, ceea ce Islamabadul neagă.

Legăturile cu Pakistanul s-au tensionat în ianuarie cînd preşedintele american Donald Trump a acuzat acest stat de "minciuni" şi "duplicitate" în războiul contra terorismului şi a suspendat ajutorul american de securitate în valoare de mai multe sute de miloane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel