Al patrulea submarin Type 209/1400 destinat Egiptului efectuează testul de navigație în Germania

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Al patrulea și ultimul submarin egiptean din clasa 209/1400 efectuează teste de navigație la Kiel, în Germania. Submarinul este planificat să intre în dotarea marinei militare egiptene la mijlocul anului 2021.

În lumina relațiilor strânse și excelente dintre cele două țări, au circulat informații referitoare la posibilitatea unui acord privind achiziționarea suplimentară a două submarine dintr-o clasă mai nouă Type 214.

Egiptul a contractat din Germania, în 2014, patru submarine pentru a-și întări capacitățile de luptă și de apărare a coastelor marine de la Marea Mediterană și Marea Roșie. Este unul dintre cele mai bune submarine de atac din lume, deoarece poate lovi nave de suprafață și ținte de coastă și poate executa misiuni de desfășurare a minelor marine.

Submarinul are o greutate de 1.400 de tone, o lungime de 62 m, o lățime de 7,6 m și o înălțime de 12,5 m. Poate participa la formațiunile navale care însoțesc portavioanele, cum ar fi portelicopterul egiptean Mistral, deoarece raza sa maritimă atinge 11000 de mile marine la o viteză de 40 de km/h (18 km/h în modul plutire), la o adâncime maximă de 500 de metri sub suprafața apei.

Armamentul submarin este format din 8 tuburi pentru torpile cu diametrul de 533 de milimetri, cu o magazie pentru torpile cu capacitatea de 14 torpile, pe lângă capacitatea de a lansa rachete antinavă Harpoon. Submarinul deține cele mai noi sisteme de luptă, sisteme de navigație, comunicații și de război electronic. Capacitățile sale, dimensiunile și amprenta reduse fac din acesta unul dintre cele mai periculoase submarine ofensive din lume.

Marina egipteană le-a dat nume de serie celor patru submarine, și anume "S-41" celui primit în 2016, "S-42" celui din 2017, "S-43" celui din 2020, iar numele celui de-al patrulea submarin, care este programat să fie primit la mijlocul anului 2021, va fi fie "S-44".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel