AK-47 de producție rusă și chineză, lansatoare și muniție, capturate (Video). Israelul a intrat într-un centru de comandă Hamas aflat sub o moschee

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Israel, în Gaza. Forțe ale IDF acționând în Fâșie. Foto: IDF
Israel, în Gaza. Forțe ale IDF acționând în Fâșie. Foto: IDF

Nu mai e niciun secret că infrastructura civilă, inclusiv școlile sau moscheile, sunt intens folosite de Hamas și brigăzile al-Qassam ale Hamas pentru a depozita armament și la ataca trupele IDF prezente în Fâșie.

Vaste rețele de tuneluri se întind din școli, grădinițe, spitale sau moschei, în contextul în care Hamas se ascund în spatele acestor clădiri pe care le folosesc ca scuturi instituționale. 

După atrocitățile fără precedent comise pe 7 octombrie, când peste 3.000 de membri Hamas, organizați în comandouri teroriste, au masacrat pe străzi și în case peste 1.200 de israelieni, majoritatea civili, femei, bătrâni, copii, unii decapitați, incendiați și împușcați fără milă, răspunsul IDF a fost necruțător.

Forțele de apărare israeliene (IDF) se află în Gaza cu obiectivul de a elibera ostaticii aflați încă în mâinile Hamas, dar și de a distruge și demantela mișcarea teroristă, până în momentul în care Hamas nu mai poate controla militar și politic Fâșia Gaza.

IDF avansează în Gaza, luptele mutându-se din nord, inclusiv în partea de sud a Fâșiei, în cadrul operațiunilor de distrugere a infrastructurii militare a Hamas.

Potrivit IDF și a rapoartelor oferite zilnic de către cei de la Israel Europe Press Association (EIPA) și consultate de DefenseRomania, mai multe celule teroriste care plănuiau atacuri asupra IDF au fost identificate și neutralizate în ultimele ore. Totodată, un important site de comunicații militare al Hamas și tuneluri subterane au fost destructurate.

IDF a lovit mai multe puncte de infrastructură militară Hamas și în orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza.

În Shejaiya, în nodrul Gaza, IDF a efectuat un raid țintit asupra unui centru de comandă militar al Hamas, amplasat sub o moschee, unde au fost capturate numeroase arme, inclusiv mitraliere AK-47 de producție rusă și chineză, dar și lansatoare de rachete antitanc, muniție, grenade și alte echipamente militare. 

Imagini video cu echipamentele capturate au fost date publicității de IDF.

 

Amintim că după masacrul fără precedent din 7 octombrie 2023, 243 de ostatici au fost captivi în mâinile Hamas peste 50 de zile. Dintre cei 105 de civili eliberați, copii și femei, mulți au povestit despre condițiile inumane în care au fost ținuți prizonieri.

Fără lumină, fără alimente, fără apă și medicamente. Informații cu mare impact emoțional despre abuzurile și torturile la care au fost supuși în captivitate. Hamas a refuzat să continue să elibereze restul de 137 de cetățeni israelieni pe care îi ține în captivitate deși statul Israel, cu scopul clar de a-și recupera oamenii, a respectat toate condițiile cerute de gruparea teroristă.

Pe 7 octombrie au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați și împușcați de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent. 

7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

CITEȘTE ȘI: Yahalom, unitatea specială a Israelului care luptă în tunelurile din Gaza. David Maxim: Le aruncăm în aer, avem tehnică specială sau pompăm apa direct din mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel