Airbus a pus la dispoziție un avion A400M pentru a transporta măști de protecție în Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Spania a folosit un avion de transport A400M oferit de Airbus pentru a livra măști de protecție, transmite Jane.

Airbus a anunțat pe 24 martie că aeronavele MSN56 au fost puse la dispoziție pentru a transporta „mii" de măști de la sediul companiei Toulouse din sudul Franței spre Baza Aeriană Getafe, lângă Madrid, în Spania. După cum a menționat Airbus, măștile fac parte dintr-un lot de două milioane de bucăți livrate de China către Europa și sunt destinate utilizării în sistemul de sănătate spaniol.

"Acest pod aerian va permite o aprovizionare semnificativă de măști către rețeaua de sănătate publică spaniolă în sprijinul eforturilor actuale de criză provocate de Covid-19. În ultimele zile Airbus a donat mii de măști spitalelor și servicii publice din întreaga Europă. Compania va continua să ofere sprijin prin zboruri suplimentare. Acestea sunt planificate să aibă loc în zilele următoare, în coordonare cu autoritățile naționale ", a transmis compania într-un comunicat.

Airbus a anunțat că a fost una dintre companiile aerospatiale și auto care au răspuns la apelul guvernului britanic de a dezvolta și construi ventilatoare care să ajute să facă față agravării pandemiei coronavirusului.

"Acestea sunt perioade fără precedent și Airbus va ajuta acolo unde poate. Inginerii și echipele noastre tehnologice din Franța, Germania, Spania și Marea Britanie studiază modul în care am putea sprijini cel mai bine proiectarea, fabricarea și asamblarea echipamentelor medicale critice", a anunțat compania pe 19 martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel