Airbus a prezentat o nouă variantă Eurofighter care poate înlocui avioanele Tornado ale Germaniei

Eduard Pascu / 06 noi 2019 / 14:38

În cadrul evenimentului Airbus Defense and Space (DS) care are loc în Germania, compania a prezentat noile echipări ale avionului Eurofighter care pot satisface cerința Germaniei de înlocuire a avioanelor Tornado, transmite Jane.

Directorul departamentului Air Combat al Airbus, Kurt Rossner a vorbit în cadrul evenimentului despre o versiune electronică de luptă îmbunătățită pentru Eurofighter pentru a înlocui aeronava Tornado ECR a Luftwaffe

Configurația ECR / SEAD prezentată de Airbus cuprinde o pereche de stații de bruiaj, în locul în care înainte erau montate rezervoarele suplimentare. Rezervoarele de 1.000 de litri fiecare au fost încorporate în fuselajul avionului și în al aripilor. Aeronava este echipată racheta SPEAR-EW (rachetă aer-sol și anti-navă) ca viitor sistem de arme SEAD, stații radar și rachete aer-aer pe distanțe scurte și lungi.

Așa cum a menționat Rossner, varianta Eurofighter ECR / SEAD ar fi „aproape sigur” o aeronavă cu două locuri, iar cockpit-ul spate va fi dedicat exploatării sistemelor complexe de misiune.

Configurația ECR / SEAD face parte dintr-un plan mai larg de dezvoltare a capabilităților pe termen lung pentru aeronavele de luptă Typhoon.

Anunțat la Salonul Airshow de la Paris, din iunie, acest proiect care a fost convenit cu Agenția NATO - Eurofighter și Tornado Management - (NETMA) în numele țărilor partenere, se numește Long-Term Evolution (LTE).

Vezi și: Praetorian DASS, noua suită de echipamente electronice pentru Eurofighter Typhoon

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy