Aflate în coasta Rusiei, Estonia și Letonia își coordonează programele de înzestrare. Sistem comun de apărare aeriană

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Estonia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Estonia

Miniştrii Apărării eston şi leton au semnat joi, în marja summitului NATO de la Madrid, o scrisoare de intenţie privind achiziţionarea în comun de sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acţiune, relatează AFP.

''Agresiunea Rusiei în Ucraina demonstrează clar necesitatea de a dispune de sisteme de apărare aeriană'', a subliniat ministrul leton al Apărării Artis Pabriks, citat într-un comunicat oficial.

''Sunt încântat că punem în aplicare acest proiect cu Estonia, întărind astfel cooperarea noastră regională şi apărarea noastră comună'', a adăugat el.

Potrivit omologului său estonian, Kalle Laanet, ''summitul NATO a transmis un mesaj clar: cei care sunt pregătiţi să se apere vor fi ajutaţi''.

O propunere pentru achiziţionarea de noi sisteme de către aceste două ţări baltice vecine cu Rusia, membre ale UE şi NATO, urmează să fie discutată la sfârşitul lunii iulie.

Nici costul, nici termenele de livrare ale noului echipament nu au fost dezvăluite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel