Aeronavele rusești au interceptat „nesigur și neprofesionist” bombardierul B-52H al SUA, în zona Mării Negre (VIDEO)

Cătălin Costea |
Data publicării:

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa (USAFE-AFAFRICA) a informat sâmbătă, 29 august, că, pe timpul zborurilor efectuate vineri în spațiul aerian internațional al Mării Negre, două aeronave rusești au efectuat o interceptare „nesigură și neprofesionistă” a unui bombardier american B-52H Stratofortress.

Potrivit comunicatului, piloții ruși s-au apropiat în mod repetat la mai puțin de 30 de metri de zona frontală a aeronavei B-52H și au provocat turbulențe care i-au restrâns capacitatea de manevră.

"În timp ce aeronavele rusești operau în spațiul aerian internațional, au pus în pericol siguranța zborului aeronavelor implicate. Acțiuni ca acestea cresc posibilitatea apariției coliziunilor aeriene, sunt inutile și incompatibile cu buna conduită aeriană și cu regulile internaționale de zbor. Ne așteptăm ca pe viitor să acționeze conform standardelor internaționale stabilite", a declarat comandantul USAFE-AFAFRICA, general Jeff Harrigian.

Youtube video image

Comentariul autorului: Vineri, 28 august, USAFE-AFAFRICA  a desfășurat exercițiul aerian “Allied Sky 2020”, în colaborare cu Forțele Aeriene ale mai multor state membre ale NATO. În cadrul exercițiului, șase aeronave americane B-52 Stratofortress au tranzitat spațiul aerian al tuturor celor 30 de țări membre ale NATO, "pentru a demonstra solidaritatea NATO, pentru a crește nivelul de pregătire și pentru a oferi oportunități de instruire care vizează îmbunătățirea interoperabilității echipajelor aeriene ale SUA și aliaților NATO", după cum s-a mai precizat în comunicatul USAFE-AFAFRICA.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Apărării Naționale din România, în spațiul aerian românesc exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene în cooperare cu comandamentul USAFE și a inclus misiuni de interceptare și însoțire a bombardierelor executate cu șase aeronave de tip MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon din cadrul Bazei 71 Aeriană - Câmpia Turzii și Bazei 86 Aeriană - Borcea.

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a confirmat că, pe 28.08.2020, două avioane de vânătoare rusești Su-27 au fost ridicate în aer pentru interceptarea unui bombardier strategic american B-52H deasupra Mării Negre.

Trebuie amintit că joi, 27 august, aeronave de luptă F-22 ale Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) au interceptat trei grupuri de câte două aeronave rusești de recunoaştere și luptă anti-submarin Tu-142, în apropiere de Alaska, însă toate interceptările s-au făcut cu respectarea regulilor de siguranță și cu evitarea acțiunilor agresive

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel