Aeronavele J-16 ale Chinei, echipate cu rachete anti-navă

Darius Muresan / 19 feb 2020 / 13:14
O aeronavă multirol J-16, decolând. Sursă foto: Ministerul Apărării din China
O aeronavă multirol J-16, decolând. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

O imagine foto dezvăluie că aeronavele multirol J-16 ale Chinei pot fi echipate cu rachete anti-navă.

Într-o imagine publicată de postul chinez CCTV și preluată de Janes, se poate observa o aeronavă J-16 înarmată cu o rachetă anti-navă YJ-83K.

Imaginea a fost dată publicității pe data de 16 februarie iar aeronava transporta două rachete YJ-83K. Sursa citată precizează că există informații potrivit cărora și aeronavele J-10C pot transporta astfel de rachete, deși imagini cu aceste avioane de luptă înarmate cu rachete anti-navă nu au fost date publicității.

În trecut, chinezii au mai publicat imagini cu J-16 care transporta rachete aer-sol KD-88. Până în prezent, se știa că rachetele anti-navă YJ-83K pot fi operate de aeronave chineze precum JH-7, JH-7A sau H-6G, astfel că integrarea lor pe J-16, dotat cu un radar AESA, nu este o surpriză pentru specialiști.

Integrarea rachetelor anti-navă pe J-16 demonstrează din nou ambiția Chinei de a sincroniza cât mai bine Forțele Aeriene și cele Navale pentru misiuni comune.

Se speculează că următorul pas este integrarea pe J-16 a rachetelor anti-nave superonice și în viitor chiar a celor hipersonice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy