Administraţia Maritimă a Statelor Unite: Iranul ar putea ataca navele comerciale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Administraţia Maritimă a Statelor Unite (MARAD) a avertizat joi navele comerciale americane, inclusiv petrolierele care se îndreaptă către Orientul Mijlociu, că ar putea fi atacate de Iran, transmite vineri agenţia Reuters.

MARAD arată că, de la începutul lui mai, a crescut probabilitatea unor acţiuni ale Iranului sau ale aliaţilor acestuia împotriva intereselor SUA şi ale partenerilor americanilor. Conform autorităţii, este vizată şi infrastructura de producţie petrolieră, după ce Teheranul a ameninţat că va închide Strâmtoarea Ormuz, prin care se desfăşoară aproximativ o treime din exporturile mondiale de petrol pe cale maritimă.

Avertismentul se referă inclusiv la navele militare americane din Marea Roşie, Strâmtoarea Bab-el-Mandeb şi Golful Persic. ,,Informaţiile indică disponibilitatea crescută a Iranului de a efectua operaţiuni ofensive împotriva forţelor şi intereselor SUA", susţine autoritatea citată.

Viceamiralul Jim Malloy, comandantul Flotei a Cincea a SUA, cu baza în Bahrain, a declarat joi agenţiei Reuters că forţele de sub comanda sa sunt într-o stare de alertă sporită, dar nu urmăresc un război cu Iranul şi nu se pregătesc în acest scop.

Statele Unite au anunţat săptămâna aceasta trimiterea unor bombardiere B-52 în Orientul Mijlociu, ca parte a forţelor militare suplimentare pentru contracararea unor ameninţări - despre care Washingtonul consideră că există "indicii clare" - din partea Iranului. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel