Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării, semnat de cei doi miniștri ai apărării

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării a fost semnat de cei doi miniștri ai apărării.

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat joi, 19 mai, în cadrul delegației conduse de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, la discuțiile prilejuite de vizita în țara noastră a premierului Republicii Portugheze, Antonio Costa.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, la eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare și apărare, în special în regiunea Mării Negre, precum și la aspecte legate de relatiile bilaterale, cu accent pe importanța actualizării cadrului juridic al cooperării în domeniul apărării.

Cu acest prilej, miniștrii apărării român și portughez, Vasile Dîncu și Helena Carreiras, au semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării. Noul Acord va contribui atât la extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, cât și la întărirea colaborării în contextul NATO și UE, creând astfel premisele consolidării relațiilor româno-portugheze, bazate pe obiective convergente atât la nivel european, cât și la nivel aliat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel