Acord între Turcia și kurzi pentru încetarea focului, după intervenția SUA. Turcia își suspendă ofensiva în Siria

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia și miliţia kurdă YPG au ajuns la un acord cu privire la încetarea focului după ofensiva militară a Ankarei în nordul Siriei.

Vicepreședintele Mike Pence și Secretarul de Stat Mike Pompeo au anunțat joi că au ajuns la un acord de încetare a focului între Turcia și kurzi, în urma unei întâlniri cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la Ankara, informează Fox News.

Mike Pence a precizat că după obţinerea acestui acord, Donald Trump nu va mai impune noi sancţiuni asupra Turciei, infromează și Agerpres. În plus, după instituirea unui armistiţiu permanent, vor fi abrogate şi sancţiunile existente.

Practic, Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar apoi îi va pune capăt definitiv după o retragere a forţelor kurde din acest sector.

 

Turcia își suspendă ofensiva în Siria



Ofensiva turcă "se va opri complet când această retragere va fi încheiată", a declarat Pence presei la finalul a peste patru ore de discuţii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) din regiunile afectate spre o zonă de securitate. După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent", a declarat Mike Pence la Ankara, citat de CNBC, scrie si Mediafax.

Din 9 octombrie, Turcia a lansat o ofensivă în nordul Siriei, pentru a îndepărta de la frontieră miliţia kurdă YPG (Unităţile de Apărare a Poporului), calificată organizaţie "teroristă" de către Ankara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel