Achiziţia corvetelor, suspendată. Gabriel Leş, explicaţii

Mihai Ciobanu / 12 ian 2019 / 12:13
Gabriel Leș, Ministrul Apărării
Gabriel Leș, Ministrul Apărării

Gabriel Leş, ministrul Apărării, a oferit o serie de informaţii legate de decizia ca licitaţia pentru achiziţia corvetelor să fie suspendată. 

"Sunt foarte puţine de comentat în această speţă, nici nu putem să comentăm pentru că o parte dintre sesizări sunt trimise la Parchetul Militar. Aceasta este sesizarea pe care mi-a făcut-o în cursul zilei de ieri secretarul de stat pentru armamente. Pe lângă aceste suspiciuni, cel mai interesant lucru este, totuşi, atacarea de căte Şantierul Naval la Contencios Administrativ a HG nr. 40, cea care reglementează toată procedura de achiziţie. Ne putem aştepta ca instanţa de Contencios Administrativ să anuleze acest HG şi atunci vă daţi seama în ce situaţie am fi fost", a declarat Gabriel Leş pentru Antena 3. 

Ce a comunicat MApN

 

Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy