Achiziţia corvetelor, suspendată. Gabriel Leş, explicaţii

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Gabriel Leș, Ministrul Apărării
Gabriel Leș, Ministrul Apărării

Gabriel Leş, ministrul Apărării, a oferit o serie de informaţii legate de decizia ca licitaţia pentru achiziţia corvetelor să fie suspendată. 

"Sunt foarte puţine de comentat în această speţă, nici nu putem să comentăm pentru că o parte dintre sesizări sunt trimise la Parchetul Militar. Aceasta este sesizarea pe care mi-a făcut-o în cursul zilei de ieri secretarul de stat pentru armamente. Pe lângă aceste suspiciuni, cel mai interesant lucru este, totuşi, atacarea de căte Şantierul Naval la Contencios Administrativ a HG nr. 40, cea care reglementează toată procedura de achiziţie. Ne putem aştepta ca instanţa de Contencios Administrativ să anuleze acest HG şi atunci vă daţi seama în ce situaţie am fi fost", a declarat Gabriel Leş pentru Antena 3. 

Ce a comunicat MApN

 

Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel