Achiziţia corvetelor, suspendată. Gabriel Leş, explicaţii

Mihai Ciobanu / 12 ian 2019 / 12:13
Gabriel Leș, Ministrul Apărării
Gabriel Leș, Ministrul Apărării

Gabriel Leş, ministrul Apărării, a oferit o serie de informaţii legate de decizia ca licitaţia pentru achiziţia corvetelor să fie suspendată. 

"Sunt foarte puţine de comentat în această speţă, nici nu putem să comentăm pentru că o parte dintre sesizări sunt trimise la Parchetul Militar. Aceasta este sesizarea pe care mi-a făcut-o în cursul zilei de ieri secretarul de stat pentru armamente. Pe lângă aceste suspiciuni, cel mai interesant lucru este, totuşi, atacarea de căte Şantierul Naval la Contencios Administrativ a HG nr. 40, cea care reglementează toată procedura de achiziţie. Ne putem aştepta ca instanţa de Contencios Administrativ să anuleze acest HG şi atunci vă daţi seama în ce situaţie am fi fost", a declarat Gabriel Leş pentru Antena 3. 

Ce a comunicat MApN

 

Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.27