Achiziții Su-35 din Rusia. Indonezia ar putea rezilia contractul la presiunea SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Programul Indoneziei de a achiziționa aeronave multirol Sukhoi Su-35 din Rusia riscă să fie sistat.

Riscul este cauzat de consecințe legislației SUA care intenționează să impună sancțiuni statelor care achiziționează sisteme militare din Rusia.

Comandantul Novyan Samyoga, șeful de informații al Forțelor Aeriene Indoneziene, a confirmat pentru janes.com, că posibile viitoare sancțiuni ale SUA împotriva Indoneziei vor obliga Jakarta să se reorienteze.

Dacă acest lucru se va întâmpla, sursa citată precizează aeronavele F-16, produse de Lockheed Martin, vor fi cel mai probabil alese pentru achiziționare după ce contractul cu Rusia va fi reziliat.

Indonezia a semnat un contract de achiziționare a 11 aeronave Su-35 în luna februarie a acestui an. Contractul a fost semnat la doar câteva luni după ce SUA au adoptat actul care propune sancțiuni împotriva statelor care achiziționează sisteme militare din Rusia.

Oficialul indonezian a mai precizat că deși contractul cu Moscova pentru cele 11 avioane Su-35 a fost deja semnat, Indonezia nu va avea altă opțiune decât să-l rezilieze indiferent de clauze dacă SUA vor impune sancțiuni dure împotriva statului din Asia de sud-est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel