Achitarea lui Trump. Republicanii explică de ce achitarea în Senat nu îl face pe Trump nevinovat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a explicat decizia republicanilor de a îl achita pe Donald Trump.

Amintim că Donald Trump a fost delcarat nevinovat de Senat, el fiind acuzat de „incitare la insurecție” după evenimentele de la Capitoliu din 6 ianuarie, când susținătorii săi au luat cu asalt Congresul care ratifica victoria președintelui Joe Biden.

Procesul a fost unul istoric și s-a încheiat în timp record: cinci zile. Trump a devenit primul președinte din isotria SUA pus sub acuzare de două ori într-un singur mandat, dar de fiecare dată a fost declarat nevinovat.

Pentru a fi condamnat, erau necesare 67 de voturi în senat, adică două treimi. Democrații ar fi trebuit să beneficieze și de 17 voturi de la republicani. Nu s-a întâmplat asta, doar șapte republicani au votat împotriva lui Trump care a fost achitat. 57 de senatori au votat pentru condamnare și 43 pentru achitare.

 

McConnell explică de ce verdictul Senatului nu îl face pe Trump nevinovat. Condamnarea sa ar fi creat un precedent periculos

 

Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a explicat votul. Cu toate că McConnell l-a criticat dur pe Trump după 6 ianuarie 2021, acesta a explicat că procesul este neconstituțional, Trump nu mai e președinte, iar blocarea în Congres a unui cetățean american să candideze la alegeri ar naște un precedent, notează Fox News. Amintim că o condamnare ar fi împiedicat o posibilă candidatură a lui Trump în 2024. Dar decizia Senatului nu îl face nevinovat pe Trump.

Totodată, McConnell spune că Trumppoate fi judecat penal de instanțe iar condamnarea în Senat ar fi fost pur politică.

„Nu există nicio urmă de îndoială că președintele Donald Trump este în mod fundamental și moral responsabil de evenimentele din 6 ianuarie. Oamenii care au asediat Congresul au crezut că acționează potrivit dorințelor și instrucțiunilor președintelui. A fost o consecință previzibilă a escaladării afirmațiilor false, teoriilor conspiraționiste și exagerărilor iresponsabile pe care președintele înfrânt le-a urlat în cel mai mare megafon de pe acest pământ”, a precizat liderul republican Mitch McConnell, imediat după achitarea lui Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel