A murit comandorul George Chirică. O carieră impresionantă în cadrul Forțelor Navale Române

Forțele Navale Române au anunțat azi, „cu profund regret și tristețe” au anunțat că „distinsul nostru coleg, comandor George Chirică, un profesionist desăvârșit, dar mai ales un om cu un mare caracter și un bun prieten, soț și tată, a trecut la cele veșnice joi, 25 februarie.

Comandorul George Chirică decedat la vârsta de 52 de ani, cu doar două zile înainte să împlinească 53 de ani. „Exprimându-ne părerea de rău pentru această pierdere, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate și puterea de a trece peste acest moment de grea încercare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmis Forțele Navale Române.

*****

Comandorul George Chirică s-a născut la data de 27 februarie 1968, în localitatea Ianca, judeţul Brăila.

În anul 1992, a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Ca tânăr locotenent de marină, pașii în cariera militară l-au purtat la Mangalia, la Divizia 42 Maritimă - Divizionul 146 Dragoare de Bază, pe funcția de comandant unitate de luptă observare transmisiuni și radioelectronică, și ofițer specialist radioelectronică navală (1992-1998).

În perioada 1998-2004, a activat la Brăila, la Flotila de Dunăre, pe funcția de ofițer 3 la biroul de radioelectronică și automatizări și șef birou logistică și șef birou logistică.

În perioada 2004-2007, a îndeplinit funcția de ofițer la biroul de planificare logistică și cercetare, dezvoltare, în Statul Major al Forțelor Navale.

În perioada 2008-2011, a fost ofițer specialist și, apoi, șef birou la secția management NSIP (Programul NATO de Investiții în Securitate) din cadrul Statului Major General.

În perioada 2011-2014, a fost ofițer de stat major la Comandamentul aliat pentru transformare de la Norfolk, Statele Unite ale Americii.

Din august 2014, când s-a întors în țară, a fost numit pe funcția de șef birou mentenanță nave, iar din anul 2015, șef Secție Conducere Logistică și cercetare. Din anul 2017, a îndeplinit funcția de șef Serviciu Structuri și Planificarea Înzestrării.

A absolvit studii universitare de masterat, specializarea conducere interarme la Universitatea Națională de Apărare Carol I, precum și cursuri de specializare în Italia, Germania și Statele Unite ale Americii.

În semn de apreciere a activității profesionale și a rezultatelor obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: în anul 2005, a primit semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate, în anul 2010, semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate, iar în anul 2015, semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 25 ani de activitate.În anul 2016, a primit „Emblema de onoare a Forțelor Navale”, în anul 2019, a primit „Emblema de Onoare a Statului Major General”, în anul 2020, „Emblema de onoare a Armatei României” și în anul 2021, „Emblema de onoare a logisticii ”. În anul 2017, a fost decorat cu emblema „În serviciul Armatei României” clasa a III-a”.

Dumnezeu să îl ierte!

Sursă text: Forțele Navale Române - Facebook

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel