75 de ani de la victoria aliaţilor în Europa | Secretarul general al NATO: Toţi pentru unu şi unu pentru toţi

S.I. Catalin / 08 mai 2020 / 16:52

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a marcat vineri 75 de ani de la victoria aliaţilor în Europa în Al Doilea Război Mondial, mulţumind forţelor armate aliate care continuă să joace un rol esenţial în combaterea provocărilor actuale la adresa securităţii, inclusiv în lupta contra pandemiei de COVID-19.

,,Astăzi marcăm 75 de ani de când armele au tăcut în Europa, iar străzile s-au umplut de bucurie. Ne aducem aminte de toţi cei care s-au sacrificat pentru libertatea noastră şi le mulţumim forţelor noastre armate care continuă să ne ţină în siguranţă în lumea impredictibilă de astăzi. NATO a fost făurit din ruinele războiului, construit pe puntea incasabilă dintre Europa şi America de Nord şi cimentat de promisiunea noastră solemnă de a ne proteja reciproc - Toţi pentru unu şi unu pentru toţi. 30 de prieteni şi aliaţi. Împreună, mai puternici'', afirmă Jens Stoltenberg.

La 9 mai este marcată Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-al Doilea Război Mondial. În 2020, se împlinesc 75 de ani de la încheierea în Europa a celui mai mare conflict militar din istoria lumii.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy