1.000 de experţi participanţi la cel mai mare concurs mondial de apărare cibernetică

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Experţii în apărare cibernetică ai NATO au fost testați la cea mai mare exercițiu cibernetic din lume.
 

În perioada 23-27 aprilie 2018 a avut loc cel mai mare exerciţiu de apărare cibernetică din lume, organizat la Centrul de excelență NATO pentru cooperare digitală în domeniul protecției civile (CCDCOE), eveniment la care au luat parte peste 1.000 de experţi în securitate cibernetică din 30 de ţări.

Competiţia a fost câştigată de către echipa NATO. Echipa franceză și cehă au ocupat locul doi și respectiv al treilea."Echipa câștigătoare a excelat în toate categoriile exercițiului. A fost pentru prima dată când NATO a participat cu o echipă reprezentând diferite agenții NATO", a declarat Aare Reintam, Director de proiect al exercițiilor tehnice la CCDCOE.

[citeste si]

"Cu toate acestea, fiecare echipă participantă merită credit pentru că a făcut față provocărilor cibernetice complexe de la Locked Shields. Exercițiul a implicat aproximativ 4.000 de sisteme virtualizate și mai mult de 2.500 de atacuri. Pe lângă menținerea active a peste 150 de sisteme IT complexe pe echipă, echipele trebuiau să fie eficiente în raportarea incidentelor, executarea deciziilor strategice și rezolvarea problemelor criminalistice, juridice și media. Protecția infrastructurii critice este esențială pentru asigurarea funcționării eficiente a organizațiilor militare și civile, este fundamentul stilului nostru modern de viață digital ", a adăugat Reintam.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel