Ziua Marinei. Președintele Iohannis vorbește despre înzestrarea și organizarea Armatei

Tudor Curtifan / 15 aug 2019 / 10:48

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanța, la evenimentele dedicate Zilei Marinei, că asigurarea securității în zonă se poate face doar prin înzestrare și pregătire, menționând că liderii europeni au subliniat la Summit-ul d ela Sibiu că toți apără o Europă Unită.

"Marea Neagră și întreaga regiune au o importanță strategică deosebită pentru întregul stațiu euro-atlantic. Securitatea este vitală în asigrarea secutității noastre, a tuturor. Pentru descurajarea actelor ostile, avem nevoie de o abordare coerentă, coordonată la toate nivelurile. Ca stat membru UE și NATO, România face parte și dintr-un spațiu comun de apărare. La finalul Summitului de la Sibiu, noi, liderii europeni, ne-am angajat să apărărm o singură Europă, de la est la vest și de la nord la sud", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

"Acesta este de fapt și principiul consacrat de NATO, 'toți pentru unul și unul pentru toți', care ne oferă garanția că suntem protejați și apărați (...) Asigurarea securității și apărării naționale, care garantează siguranță fiecărui român nu se poate face fără înzestrare, fără o bună organizare a Armatei.", a mai spus șeful statului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy