„Zidul" de la frontiera Ucrainei cu Rusia, construit în proporţie de circa 30 la sută

S.I. Catalin |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Oleg Slobodian, a declarat că gardul de înaltă securitate de la graniţa cu Rusia, aşa-numitul "zid" proiectat de Kiev după anexarea Crimeii, este finalizat în proporţie de aproximativ 30%.

Potrivit lui Slobodian, procesul care presupune construirea acestui gard nu decurge aşa cum şi-ar dori autorităţile, "însă proiectul este important pentru Ucraina și este nevoie de toate eforturile pentru a-l putea finaliza", informează Interfax.

,,Proiectul se desfășoară în concordanță cu finanțarea alocată. În prezent, stadiul de implementare a proiectului a ajuns la aproximativ 30%, ceea ce corespunde cu suma finanțării", a precizat Oleg Slobodian pentru Channel 5, adăugând că, pe segmentul din regiunea Harkiv, unde acest proiect este aproape finalizat, nivelul controlului asupra frontierei ucraineano-ruse este de aproape 100%.

Proiectul Wall include fortificații la granița de stat Rusia-Ucraina, precum și în zonele adiacente.

Reprezentantul Serviciului de Frontieră din Ucraina a mai remarcat că, deși termenele pentru această construcție au fost amânate de mai multe ori, din cauza problemelor legate de finanțare, implementarea proiectului nu a fost sistată niciodată.

Construcţia aşa-numitului "zid" de la graniţa ucraineano-rusă, demarată de Kiev după anexarea Crimeii, ar putea fi finalizată în 2020-2021.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel