„Zidul" de la frontiera Ucrainei cu Rusia, construit în proporţie de circa 30 la sută

S.I. Catalin / 06 feb 2019 / 13:51

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Oleg Slobodian, a declarat că gardul de înaltă securitate de la graniţa cu Rusia, aşa-numitul "zid" proiectat de Kiev după anexarea Crimeii, este finalizat în proporţie de aproximativ 30%.

Potrivit lui Slobodian, procesul care presupune construirea acestui gard nu decurge aşa cum şi-ar dori autorităţile, "însă proiectul este important pentru Ucraina și este nevoie de toate eforturile pentru a-l putea finaliza", informează Interfax.

,,Proiectul se desfășoară în concordanță cu finanțarea alocată. În prezent, stadiul de implementare a proiectului a ajuns la aproximativ 30%, ceea ce corespunde cu suma finanțării", a precizat Oleg Slobodian pentru Channel 5, adăugând că, pe segmentul din regiunea Harkiv, unde acest proiect este aproape finalizat, nivelul controlului asupra frontierei ucraineano-ruse este de aproape 100%.

Proiectul Wall include fortificații la granița de stat Rusia-Ucraina, precum și în zonele adiacente.

Reprezentantul Serviciului de Frontieră din Ucraina a mai remarcat că, deși termenele pentru această construcție au fost amânate de mai multe ori, din cauza problemelor legate de finanțare, implementarea proiectului nu a fost sistată niciodată.

Construcţia aşa-numitului "zid" de la graniţa ucraineano-rusă, demarată de Kiev după anexarea Crimeii, ar putea fi finalizată în 2020-2021.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy