Zi importantă pentru Marina iraniană. IRGC înființează flota de nave grele de luptă

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Luni, 19 februarie, în prezența șefului de stat major al Forțelor Armate iraniene, generalul-maior Mohammad Bagheri, s-a desfășurat ceremonia de intrare în serviciul de luptă al Forțelor Navale ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) a două nave de luptă, "Martirul Sayyad Shirazi" și "Martirul Hasan Bagheri".

De asemenea, odată cu alăturarea celor două nave de luptă a fost constituită oficial flota de nave grele de luptă a IRGC.

"Martirul Sayyad Shirazi" și "Martirul Hasan Bagheri" sunt caracterizate de tehnologia stealth și fac parte din aceeași clasă cu nava "Martirul Soleimani" și cu nava "Abu Mahdi Al-Muhandis" recent intrată în dotarea Marinei Gărzii Revoluționare.

Navele se caracterizează prin designul cu cocă dublă (tip catamaran), au o viteză de până la 45 de noduri și sunt echipate cu sisteme de rachete de mai multe tipuri, ofensive și de apărare antiaeriană și antinavă.

Printre acestea, navele dețin sistemul de apărare antiaeriană "Nawab" și rachete de croazieră "Sayyad" cu o rază de acțiune de 700 de kilometri și sunt capabile să transporte 3 sisteme lansatoare de rachete ușoare și un elicopter de luptă înarmat.

"Martirul Sayyad Shirazi" și "Martirul Hasan Bagheri" au 67 de metri lungime, 20 de metri lățime, cântăresc 600 de tone, sunt echipate cu patru motoare și au o autonomie de până la 5.500 de mile marine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel