Zelenski susține că Moscova ”își pregătește societatea” pentru lovitura nucleară

Președintele ucrainean susține că s-a referit la sancțiuni, când a cerut ”lovituri” preventive. 

Într-un interviu acordat BBC, pe 7 octombrie, președintele Zelenski a explicat că discursul său din ziua precedentă a fost tradus greșit.

Volodimir Zelenski, a cerut să fie impuse sancțiuni preventive Rusiei.

Președintele a negat că a cerut atacuri împotriva Rusiei, spunând că cuvântul pe care l-a folosit în limba ucraineană a fost tradus greșit.

El a negat că a cerut greve împotriva Rusiei în timpul unui eveniment online de joi, 

„Trebuie să folosiți lovituri preventive”, a transmis el occidentalilor, referindu-se la sancțiuni, „nu la atacuri”, scrie BBC.

Rusia a folosit imediat remarcile președintelui Zelenski și susține că liderul de la Kiev vrea să arunce lumea în haos.

 

Putin își pregătește societatea pentru lovitura nucleară

Putin și alți înalți oficiali ruși au sugerat că armele nucleare - posibil arme mai mici, tactice - ar putea fi folosite pentru a apăra acele zone, deși oficialii occidentali spun că nu există dovezi că Moscova este pregătită să facă acest lucru.

Președintele Zelenski spune că oficialii ruși au început să-și „pregătească societatea” pentru posibila utilizare a armelor nucleare în război.

"Nu sunt pregătiți să o facă, să o folosească. Dar încep să comunice. Nu știu dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos chiar să vorbesc despre asta."

 

Mai multe arme

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri liderilor europeni, reuniţi la un summit la Praga, să sporească livrările de arme şi muniţii către Ucraina şi să crească în ţările lor investiţiile în sectorul apărării, în pofida creşterii costului vieţii, relatează agenţia DPA.

''Creşteţi livrările de arme şi muniţii pentru a (ne) apăra în faţa presiunii ruseşti!'', a cerut Zelenski, adresându-se prin legătură video liderilor statelor UE.

''Creşteţi producţia de arme şi muniţii în Europa pentru a fi permanent pregătiţi să ne apărăm spaţiul nostru comun!'', a completat preşedintele ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel