Zelenski: Până în septembrie există încă riscul unui război la scară largă între Ucraina și Rusia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a admis probabilitatea ca între Ucraina și Rusia să înceapă un război la scară largă, escaladarea situației de securitate fiind posibilă în orice moment, până la sfârșitul lunii septembrie

Liderul de la Kiev a remarcat că Rusia are multe opțiuni de agresiune împotriva Ucrainei, una dintre acestea fiind "crearea unui coridor" în Crimeea anexată, precum și o escaladare dinspre zona ocupată a Donbasului. "Analizăm și ne pregătim pentru astfel de pași" - a subliniat Zelenski, adăugând că Rusia și Belarus examinează în mod constant scenarii importante de geopolitică și apărare, potrivit unui interviu pe care președintele ucrainean l-a acordat publcației germane Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Radio Chișinău.

"Poate exista o influență cu adevărat serioasă a Rusiei și o coordonare și control asupra forțelor armate din Belarus. Astfel, am putea lua în calcul și un risc dinspre acea parte (dinspre Belarus - n.r.). Dar dacă, de exemplu, vorbim despre un coridor în Crimeea, această situație nu va mai putea fi ascunsă în spatele unui 'conflict civil'. Va fi un război deschis, la scară largă" - a explicat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, înainte de începerea exercițiilor militare ruso-bearuse Zapad-2021, situația din apropierea granițelor Ucrainei va fi periculoasă. "Prin urmare, viziunea mea este că escaladarea este posibilă în orice moment până la sfârșitul lunii septembrie, mai exact, până pe 12-16 septembrie", a adăugat președintele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel