Zelenski confirmă contraofensiva și are un mesaj cu subînțeles pentru liderul de la Kremlin: Spune-i lui Putin că generalii mei sunt într-o dispoziție pozitivă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Zelenski, la o întâlnire cu șeful departamentului operațional al sediului Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei - Oleksandr Komarenko (primul din stânga), comandantul Forțelor Terestre - Oleksandr Syrskyi și comandantul grupul
Zelenski, la o întâlnire cu șeful departamentului operațional al sediului Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei - Oleksandr Komarenko (primul din stânga), comandantul Forțelor Terestre - Oleksandr Syrskyi și comandantul grupului de trupe Tavria - Oleksandr Tarnavski (dreapta) pe 8 iunie 2023 (Foto: Biroul Președintelui Ucrainei)

Sâmbătă, la conferința de presă organizată după întâlnirea cu premierul canadian Justin Trudeau, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat contraofensiva mult așteptată a armatei ucrainene. „Se desfășoară acțiuni de contraofensivă și defensivă. Și cred că o vom simți”, a spus Zelenski.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că operațiunile de contraofensivă ucraineană sunt în desfășurare, dar a refuzat să divulge detalii, spunând doar că dorește să-i transmită lui Vladimir Putin că generalii ucraineni sunt optimiști.

Declarațiile lui Zelenski vin pe fondul unui adevărat uragan informațional, prin care Rusia încearcă să acrediteze ideea că contraofensiva este sortită eșecului, media de propagandă de la Kremlin vorbind, săptămânile trecute, despre eliminarea unor generali ucraineni, iar episodul distrugerii a aproximativ 12-15 blindate occidentale, eveniment survenit pe 8/9 iunie, a fost prezentat ca un eșec de proporții al contraofensivei ucrainene

„Sunt în contact în fiecare zi cu comandanții noștri din diferite direcții de acțiune ale armatei ucrainene - (comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr) Sîrski, (comandantul grupului de trupe Tavria, Oleksandr] Tarnavski, (comandantul grupului de trupe Odesa, Eduard) Moskalev, (comandantul Cartierului General Operațional Comun al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhi) Naev, (comandantul șef al Forțelor Armate, Valeri) Zaluzhnîi. Toată lumea este acum într-o dispoziție pozitivă. Spune-i asta lui Putin...”, a spus Zelenski, citat de Ukrainska Pravda. El a mai adăugat că nu are încredere în canalele Telegram și în Putin.

Pe 8 iunie, unele mass-media occidentale, în special Washington Post, au scris că Ucraina a lansat o contraofensivă, raportând despre atacurile puternice ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe prima linie din sud-estul țării.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), citat astăzi și de DefenseRomania, armata ucraineană înaintează pe cel puțin 4 direcții și obținut succes tactic la granița regiunilor Donețk și Zaporijia.

În același timp, Forțele Armate avansează în regiunea Bahmut .

Bloomberg a scris pe 9 iunie că Ucraina a obținut succes în direcția de sud, dar cu pierderi „semnificative” de echipamente.

Zelenski, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor cu privire la faptul că multe informaţii despre începutul contraofensivei au apărut în reţelele de socializare şi mass-media, precum şi la ceea ce a spus preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, despre aceasta, Zelenski a remarcat:

„Este important ca Rusia să simtă constant că nu mai are mult timp... În Ucraina au loc acțiuni contraofensive și defensive, aspecte despre care nu voi vorbi în detaliu. Cred că cu siguranță vom simți toate acestea. Trebuie să ai încredere în militarii noștri și eu am încredere în ei”. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel