Zelenski a anunțat că se va implica în readucerea în Ucraina a lui Mihail Saakaşvili, arestat în Georgia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul inspecției militare. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul inspecției militare. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica aceasta că se va implica personal în readucerea în Ucraina a fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în prezent într-o închisoare în Georgia, dat fiind că fostul lider de la Tbilisi deţine paşaport ucrainean, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Saakaşvili a fost arestat vineri în Georgia după ce politicianul de opoziţie s-a întors în ţara natală deşi risca să fie închis şi a chemat la proteste postelectorale de stradă în acest weekend.

"Ca preşedinte al Ucrainei, sunt constant implicat în readucerea (în ţară) a cetăţenilor ucraineni prin diverse posibilităţi pe care le am. Domnul Saakaşvili este cetăţean ucrainean, aşa că acest lucru i se aplică şi lui", a spus Zelenski.

Ministerul de Externe al Ucrainei, guvernul şi ambasada sa din Georgia sunt toate implicate în abordarea cazului Saakaşvili, a adăugat Zelenski.

Saakaşvili, care trăia în Ucraina şi a fost condamnat în contumacie în Georgia în 2018, anunţase că va reveni în ţara natală pentru alegerile locale de sâmbătă pentru a ajuta la "salvarea ţării". La scurt timp după aceea, Saakaşvili a fost arestat, avocatul său denunţând măsura drept o "detenţie politică". Într-o scrisoare publicată sâmbătă de avocatul său, Saakaşvili a pus arestul pe seama verdictelor false impuse de preşedintele rus Vladimir Putin, vechiul său duşman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel