Zeci de soldaţi afgani morţi în confruntări cu talibanii

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Zeci de militari şi-au pierdut viaţa în Afganistan, în atacuri ale talibanilor.

Cel puţin 30 de militari afgani şi-au pierdut viaţa în atacuri coordonate ale talibanilor împotriva a două baze şi trei puncte de control ale armatei în nordul ţării, au indicat joi oficiali afgani, citaţi de agenţia DPA. 

Potrivit unui membru al consiliului provincial din Kunduz, alte 15 persoane au fost rănite în lupte miercuri seara. Un consilier din provincia Takhar, Asam Afzali, a estimat la 40 numărul militarilor ucişi. Nu este clar deocamdată dacă au fost ucişi sau răniţi talibani în atacurile asupra posturilor armatei aflate între districtul Dasht-e din provincia Kunduz şi districtul Khawja Ghar din provioncia Takhar. 

Conform declaraţiilor lui Afzali, insurgenţii talibani au dat foc bazelor după ce le-au invadat. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat că 72 de militari au fost ucişi şi alţi nouă răniţi în atacuri. Kunduz şi Takhar sunt cele mai instabile provincii din nordul Afganistanului. Talibanii sunt activi şi controlează mai multe districte în provinciile respective, în timp ce altele sunt contestate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel