Zeci de persoane, reținute de serviciile ucrainene după masacrul din Vinița. Există suspiciunea că rușii au primit informații de la posibili colaboratori

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Zeci de persoane au fost reţinute, joi, de autorităţile ucrainene, în urma atacului cu rachete din centrul oraşului Viniţa, a declarat ministrul de Interne Denis Monastirski, citat de Agerpres, agenția națională având un corespondent la fața locului.

Potrivit oficialului ucrainean, ancheta în acest caz a fost preluată de serviciile de securitate ucrainene, care colaborează cu Poliţia şi Procuratura, pentru a stabili dacă armata rusă a primit informaţii de la eventuali colaboratori aflaţi pe teritoriul oraşului Viniţa.

"După ce a avut loc această tragedie, au fost reţinute câteva zeci de persoane. În acest moment sunt interogate la Poliţie şi Serviciul de securitate. După aceasta vom putea trage nişte concluzii", a afirmat ministrul de Interne.

Acesta a precizat că atacurile cu rachete au fost lansate de pe un submarin din Marea Neagră. Două din cele patru rachete au fost interceptate de sistemul anti-aerian, iar două au explodat în Piaţa Victoriei din Viniţa.

În urma acestor explozii, 21 de persoane, dintre care trei copii, au murit. Alte 90 de persoane au fost rănite, 52 fiind spitalizate, 34 dintre ele în stare gravă.

Amintim că azi, în jurul orei 11 a.m., forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Vinița, situat la aproximativ 200 km S-V de capitala Kiev.

Cel mai recent bilanț, comunicat între 15.00 și 16.30, indică 21 de morți, inclusiv trei copii, și 34 de răniți grav. 91 de persoane au solicitat ajutor medical. 52 de persoane, inclusiv patru copii, au fost internate. Căutările continuă pentru 42 de persoane despre care nu se mai știe nimic și se aflau în clădirile lovite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel