Orașul Vinița din centrul Ucrainei atacat de un submarin cu rachete Kalibr - cel puțin 21 de morți, inclusiv copii. Zelenski: Rusia, o țară teroristă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Masacru rus la Vinița, Ucraina. Foto: Dumskaya.net
Masacru rus la Vinița, Ucraina. Foto: Dumskaya.net

Pe 14 iulie 2022, în jurul orei 11 a.m., forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Vinița, situat la aproximativ 200 km S-V de capitala Kiev.

Au fost lovite o clădire de birouri, un centru comercial și Casa Ofițerilor. Multe autovehicule aflate lângă clădirile bombardate au fost complet distruse.

Cel mai recent bilanț, comunicat între 15.00 și 16.30, indică 21 de morți, inclusiv trei copii, și 34 de răniți grav. 91 de persoane au solicitat ajutor medical. 52 de persoane, inclusiv patru copii, au fost internate. Căutările continuă pentru 42 de persoane despre care nu se mai știe nimic și se aflau în clădirile lovite.

Atacul a fost executat de un submarin rusesc aflat în Marea Neagră. Au fost folosite rachete Kalibr, a declarat Kiril Timoșenko, adjunct al șefului Biroului Președintelui Ucrainei.

Potrivit Direcției Operative Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ucrainene, trei rachete de croazieră au lovit Vinnița. Alte două au fost doborâte de unitățile de apărare antiaeriană în zona localității Rakhna (la aproximativ 70 km S-E de Vinnița – nota autorului).

În jurul orei 12.00, președintele Zelenski a condamnat atacul: „În fiecare zi, Rusia distruge populația civilă, ucide copii ucraineni, îndreaptă rachete către ținte civile. Unde nu este nimic militar. Ce este acesta, dacă nu un act terorist deschis? Inuman. Țara ucigașului. O țară teroristă”, a comentat șeful statului despre incident.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel