Zeci de morți și sute de răniți în Iran în timpul funeraliilor generalului Soleimani - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Treizeci şi doi de oameni şi-au pierdut viaţa şi 190 au fost răniţi, într-o busculadă care a avut loc în timpul funeraliilor generalului iranian Qassem Soleimani.

UPDATE: Potrivit presei iraniene, numărul total al celor decedați în busculadă este de 56 iar cel al răniților de 200

Generalul Soleimani a fost ucis la sfârşitul săptămânii trecute într-un atac american cu dronă, în Irak.

Un bilanţ anterior, postat pe site-ul său de Clubul Tinerilor Jurnalişti, afiliat postului public de televiziune al Iranului, Press TV, făcea referire la 35 de morţi şi 48 de răniţi. Alte instituţii de presă, relatează Agerpres, amintesc doar despre pierderi de vieţi, fără a preciza numărul victimelor.

Busculada s-a produs în oraşul Kerman (sud-estul Iranului), unde ceremonia funerară a generalului Soleimani a scos în stradă zeci de mii de persoane. Potrivit agenţiei ISNA, înhumarea a fost amânată.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, directorul Organizaţiei pentru Situaţii de Urgenţă, Pir Hosein Kolivand, a declarat că tragedia s-a produs din cauza afluenţei masive de cetăţeni la funeraliile din Kerman. ''Din nefericire, mai multe persoane (...) şi-au pierdut viaţa, a afirmat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel