Zeci de morți după un atac asupra unei baze militare din Niger

Eduard Pascu / 11 dec 2019 / 22:27

Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi marţi seară într-un atac terorist asupra unei baze militare din Niger, în apropierea frontierei cu statul Mali, de unde se pare că au venit atacatorii, relatează agenţiile internaţionale de presă, citând surse de securitate locale, transmite Agerpres.

Atacul a avut loc în timp ce soldaţii de la baza din oraşul Inates se pregăteau pentru rugăciunea de seară şi au fost astfel luaţi prin surprindere. Zeci de indivizi puternic înarmaţi şi care se deplasau cu camionete şi motociclete au lansat atunci un asalt asupra bazei.

Conform unei surse citate de agenţia EFE, la finalul confruntării atacatorii au incendiat baza şi aceia dintre ei rămaşi în viaţă s-au retras cu arme şi muniţii, probabil înapoi în Mali. Aceeaşi sursă afirmă că au fost numărate circa 70 de cadavre ale soldaţilor nigerieni, 30-40 ale atacatorilor, iar alţi circa 30 de soldaţi sunt daţi dispăruţi.

În urma acestui atac, preşedintele Nigerului, Issoufou Mahamadou, a părăsit miercuri mai devreme o conferinţă din Egipt şi şi-a anulat deplasarea la Pau, în Franţa, unde preşedintele francez Emmanuel Macron a invitat cinci şefi de stat din regiunea Sahel pentru a discuta despre situaţia din această zonă unde grupările islamiste rămân foarte active.

Aceeaşi bază militară a mai fost şi în iulie ţinta unui atac, soldat cu uciderea a 18 soldaţi, revendicat de o ramură a grupării Boko Haram.

Vezi și: Două elicoptere militare franceze s-au prăbuşit în Mali

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy