Zeci de mii de ucraineni din teritoriile ocupate de Rusia au primit cetățenia rusă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a anunțat că un număr de 25.000 de ucraineni care locuiesc în regiunile Donetk și Lugansk au obținut deja cetățenia rusă, transmite paginaderusia.

Potrivit șefului Direcției principale pentru migrație a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Valentina Kazakova, „până în prezent, rezidenții teritoriilor ocupate din regiunile Lugansk și Donețk au depus peste 60.000 de cereri de pașapoarte”.

Din acestia, peste 25.000 de persoane au primit deja cetățenia Federației Ruse. De asemenea, Kazakova a adăugat că Ministerul rus de interne intenționează să crească personalul consular „din cauza afluxului de persoane care doresc să obțină cetățenia rusă”.

Pe 21 aprilie, ucrainenii au ales un nou președinte, iar pe 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru rezidenții din estul Ucrainei.
Zelenski a declarat că prin acordarea de pașapoarte, Rusia și-a recunoscut responsabilitatea ca stat ocupant.

Vezi și: Rebelii proruși au ucis 70 de grăniceri ucraineni care apărau frontiera Ucrainei cu Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel