Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin 100 de teroriști au fost uciși într-o amplă operațiune de combatere a terorismului declanșată împotriva grupării Boko Haram, anunță agenția Anadolu.

Șeful Operațiunilor Militare, Enobong Okon Udoh, a declarat că teroriștii au fost uciși în ofensiva împotriva grupării Boko Haram în provincia Borno. Udoh a declarat că aceasta este un răspuns la atacul grupului terorist în urma căruia 28 de soldați nigerieni au fost uciși și alți 61 au fost răniți.

Președintele statului Ciad, Idriss Deby Itno, a declarat, miercuri, cel puțin 92 de soldați au fost uciși și alți 47 de răniți în atacul lui Boko Haram asupra unei baze a armatei. Ulterior, numărul de decese a fost revizuit la 98.

Boko Haram a lansat din 2009 o insurgență sângeroasă în nord-estul Niger, dar ulterior s-a extins și în Nigeria, Ciad și Camerun, care au determinat o reacție militară.

Peste 30.000 de oameni au fost uciși și aproape 3 milioane strămutați într-un deceniu de activități teroriste Boko Haram în Nigeria, potrivit Oficiului Națiunilor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel