Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei România în SUA, zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola România, în perioada 1-11 decembrie. 

În perioada 1 decembrie - 11 decembrie, mai multe elicopterele ale US Army, ajuns în aceste zile în portul Alexandroupolis, Grecia, urmează să efectueze zboruri către Baza Stefanovikio din Grecia și Baza Mihail Kogălniceanu din România.

Elicopterele Black Hawk și Apache aparțin Brigăzii 1 de cavalerie aeriană - parte a Diviziei 1 de cavalerie a US Army - din Baza Fort Hood, Texas. Potrivit US Army, elicopterele sosesc în Europa pentru o desfășurare de nouă luni.

1st Air Cavalry Brigade va fi dislocată în Europa pentru o perioadă de nouă luni, urmând să participe la exercițiile organizate în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, militari și elicoptere din cadrul acestei brigăzi urmând să fie găzduite și la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014, inițial în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea.

Operațiunea a fost lansată în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea şi sprijină rebelii separatişti din estul Ucrainei, teritorii aflate la numai câteva sute de kilometri de graniţele NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel