Zece morţi, printre care și combatanţi străini, în loviturile Israelului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin zece combatanţi, printre care trei ofiţeri sirieni ai apărării antiaeriene şi paramilitari străini, au fost ucişi în loviturile aeriene israeliene miercuri în Siria, potrivit unui bilanţ furnizat de un ONG şi citat de France Presse.

Printre cei zece morţi se numără cinci paramilitari "probabil de naţionalitate iraniană, care aparţin Forţei Quds", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Există de asemenea doi combatanţi ai miliţiilor pro-Iran originari dintr-o ţară arabă, dar OSDO nu a putut spune dacă sunt libanezi sau irakieni, transmite Agerpres.

Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Loviturile israeliene au vizat două poziţii ale apărării antiaeriene a armatei siriene în apropierea aeroportului din Damasc şi la sud-vest de capitală, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Bombardamentele au vizat de asemenea poziţii şi depozite de arme şi muniţii ale forţelor iraniene şi pro-iraniene din apropierea capitalei, în special în împrejurimile Sayeda Zeinab şi Kesswa.

La rândul său, armata israeliană a anunţat că a vizat "cartierul general iranian" din Siria, un "sit secret" ce găzduieşte "delegaţii de înalţi oficiali iranieni", divizia a 7-a a armatei siriene şi baterii de rachete sol-aer.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi tiruri de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului în această ţară în 2011, vizând trupele iraniene şi forţele Hezbollahului libanez desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi armata siriană.

Citește și: Ample bombardamente israeliene împotriva unor ținte iraniene și siriene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel