Zboruri suspendate pe aeroportul Heathrow. Armata, pregătită să intervină după ce o dronă a fost raportată în apropiere

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeroportul Heathrow, Londra
Aeroportul Heathrow, Londra

Decolările de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost suspendate. Totul se întâmplă la doar câteva săptămâni după ce Marea Britanie s-a confruntat cu o situație similară pe aeroportul Gatwick, al doilea aeroport al Londrei după Heathrow.

Zborurile de pe terminalul plecări al aeroportului Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, au fost suspendate. Decizia a fost comunicată de aeroport după ce o dronă a fost detectată în apropiere.

"Răspundem la semnalarea unei drone la Heathrow şi colaborăm îndeaproape cu poliţia londoneză pentru a împiedica orice ameninţare la adresa securităţii operaţionale. Ca măsură de precauţie, am suspendat plecările în timp ce investigăm", a anunţat aeroportul pe contul său de Twitter. Potrivit Sky News, Scotland Yard a primit rapoarte privind prezența unei drone în apropierea aeroportului. 

Armata a fost de asemenea chemată pentru a asigura securitatea sitului. Secretarul transporturilor, Chris Grayling, a declarat că dacă va fi necesar armata "e pregătită să intervină și la Heathrow, la fel cum s-a întâmplat aeroportul Gatwick".

Amintim că, înainte de Crăciun, zborurile au fost suspendate pe aeroportul Gatwick, unde a fost semnalată prezenţa unei drone. Foarte mulţi pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor pe al doilea aeroport ca mărime al Londrei. Atunci, incidentul a afectat 120.000 de călători. Marea Britanie a fost criticată cu privire la modul superficial în care a reacționat la acestă amenințare de securitate. Suspectat că are legătură cu incidentul de la Gatwick, un cuplu a fost arestat şi eliberat apoi fără a fi inculpat. Nicio arestare nu a mai avut loc de atunci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel