Zboruri cu repetiție în spațiul aerian al României: Două bombardiere strategice americane B-52H au efectuat noi misiuni

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse de monitorizare a aviației pe conturi de Twitter și Telegram au informat că, pe 07.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au îndeplinit o nouă misiune specifică în spațiul aerian al României.

Aeronavele cu numerele de înregistrare 61-0039 și 61-0003 și indicativele radio GORGON11 și GORGON12 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Aceastea au urmat un traiect de zbor prin spațiile aeriene ale Olandei, Germaniei, Cehiei, Slovaciei și Ungariei, după care au intrat în spațiul aerian al României.

Deasupra teritoriului României, avioanele americane au efectuat mai multe treceri în apropiere de Buzău. Acestea au evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.

2. -imagine fara descriere- (zbb5_36879300.jpg)

Este pentru a doua oară când Forțele Aeriene ale SUA au deplasat bombardierele B-52H din Marea Britanie în estul Europei de la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina.

Prima misiune de acest tip cu două bombardiere strategice B-52H a fost îndeplinită pe 04 martie. La aceasta au participat alte aeronave, cu numerele de înregistrare 60-0044 și 60-0018, care au întrebuințat indicativele radio NOBLE01 și NOBLE02.

Probabil, prin aducerea repetată a bombardierelor strategice de tip B-52H în Regiunea Mării Negre, SUA intenționează să facă o demonstrație de forță pentru descurajarea Federației Ruse, căreia i se transmite mesajul că nu trebuie să extindă acțiunile militare în afara Ucrainei. În același timp, zborurile bombardierelor strategice vizează pregătirea piloților, prin simularea unor eventuale lovituri asupra teritoriului rus.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel